(untitled) (International Conference on Education and Innovation, 2025)
Ushbu tezisda qovoq mevalarini quritish jarayonida sodir bo‘ladigan o‘zgarishlar keltirilgan. Quritish jarayoni tayyor chiqadigan maxsulot sifatiga katta ta’sir ko‘rsatganligi sababli bu jarayonda yuz beradigan o‘zgarishlar o‘rganildi. Bu o‘zgarishlarga namlik miqdorining kamayishi, rangining va oziq-ovqat miqdorining o‘zgarishi, tuzilma ya’ni tekusturasining teshiklilik darajasi va qarsildoqlik yoki qayishqoqlik jihatlari kiradi.