(untitled) (International Conference on Education and Innovation, 2025)
O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida HEMIS (Higher Education Management Information System) — yagona ma’lumotlar platformasi sifatida joriy etilib, universitetlardagi ta’lim jarayonlarini raqamli boshqarish imkonini yaratmoqda. Biroq, universitetlarning o‘z ichki ma’lumotlar bazalarini HEMIS tizimi bilan bevosita ulash jarayoni axborot xavfsizligiga jiddiy tahdid tug‘diradi. Shu bilan birga, ushbu ulanish orqali ichki boshqaruv tizimlarini avtomatlashtirish, real vaqt rejimida ishlaydigan dasturlar yaratish va HEMIS ma’lumotlaridan keng foydalanish imkoniyati ham paydo bo‘ladi.