(untitled) (International Conference on Education and Innovation, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning hozirgi davrdagi rivojlanish tendensiyalari va uning strategik istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli transformatsiyaning iqtisodiy o‘sish, innovatsiyalarni joriy etish, davlat boshqaruvi samaradorligi hamda ijtimoiy barqarorlikka ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellekt, katta ma’lumotlar, blokcheyn, raqamli to‘lov tizimlari va elektron tijoratning iqtisodiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Raqamli iqtisodiyotning samaradorligini oshirish va texnologik xavfsizlikni ta’minlashga oid takliflarni ilgari surildi.