DEMENSIYANI ERTA ANIQLASHDA KO‘PMODAL MA'LUMOTLARNI INTEGRATSIYALASH YONDASHUVLARI (International Conference on Education and Innovation, 2025)
Demensiyani erta aniqlash zamonaviy tibbiyotda eng dolzarb masalalardan biri hisoblanadi. Kasallikning kech bosqichlarida aniqlanishi davolash samaradorligini keskin kamaytiradi, shu bois erta tashxis qo‘yish tizimlarini yaratish katta ahamiyat kasb etadi. Ushbu tezisda demensiyani aniqlashda ko‘pmodal ma'lumotlardan — ya’ni neyro-tasvir, nutq, fiziologik signallar va kognitiv test natijalaridan — foydalanish yondashuvlari tahlil qilinadi. Ma’lumotlarning turli modalitasi bir-birini to‘ldirib, umumiy diagnostik aniqlikni oshiradi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, gibrid integratsiya usuli boshqa yondashuvlarga nisbatan samaraliroq bo‘lib, demensiyani erta aniqlashda yuqori ishonchlilikni ta’minlaydi.