(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada nutq butun maktabgacha bo‘lgan davr davomida jadal rivojlanib borishi, so‘z boyligini orta boshlashi ,normal rivojlanayotgan bola lug‘atida so‘zlar soni uzluksiz ortib boradi va maktabgacha bo‘lgan yoshda ularning o‘sib borishi juda yuqori bo‘lib qoladi. Lug‘at sifati jihatidan ham o‘zgarib boradi: unga barcha so‘z turkumlari kiritiladi, har yilda so‘z ma’nosi o‘zgarib borishi haqida fikr yuritiladi.