(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarini mustaqil bilimlarini rivojlantirish modelini ishlab chiqish va uning almiy asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida mustaqil ta’lim olishning ahamiyati ortib borayotganligi sababli, musiqa pedagogikasida innovatsion texnologiyalar, interaktiv o‘qitish usullari va mustaqil bilim olish ko‘nikmalarini shakllantirish strategiyalari muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada mustaqil ta’lim jarayonining asosiy tarkibiy qismlari va uni samarali rivojlantirish bo‘yicha aniq takliflar berilgan.