(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Bu maqolaga tilning jamiyat hayotidagi o‘rni va insoniyat tarixida muhim ahamiyat kasb etganligi yoritilgan, ijtimoiy taraqqiyot jarayonida aynan tilning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatilgan. Shuni ham tan etirof etish kerakki, yagona til ostida birlashgan ma‘lum bir odamlar guruhi jamiyatni tashkil etadi. Jamiyat a‘zolari o‘zlarining fikrlarini bir til orqali bir-birlariga yetkazadilar buning natijasida o‘z ehtiyojlari yo‘lida turli xil g‘oyalarni ilgari suradilar va kashfiyotlarni amalga oshiradilar.Bu jamiyatning yanada rivojlanishiga olib keladi.