(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida o‘z asarlarida shevaga oid birliklarning keng qo‘llanishi bilan ajralib turuvchi ijodkor Tog‘ay Murodning “Yulduzlar mangu yonadi” asaridagi dialektizmlar haqida. Bu asarda muallif qarluq lahjasidagi so‘zlarni qo‘llab, o‘zbek tili leksikasining boy imkoniyatlari, fonetik va grammatik qurilishi turfa xilligini ko‘rsata olgan.