(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada texnika sohasiga oid oziga xos leksemalarning morfologik va semantik xususiyatlari organiladi, bu atamalarning turli texnologik kontekstlarda qanday ishlatilishi va ushbu leksemalarning yasalishi, morfologiyasi organiladi. Ushbu maqolada texnik terminologiyaning lingvistik xususiyatlarini chuqur organib, bu leksemalarning shakllanishi, manosi va amaliy qo’llanilishi yoritib berildi. Bu ilmiy ish nominativ tuzilmalarning o’ziga xos jihatlarini texnik tilda va ularning professional tilshunoslar o’rtasida aniq muloqotni taminlashdagi ahamiyatini yoritishga qaratilgan. Misollarni tahlil qilish va zamonaviy texnologik ishlanmalarning til evolyutsiyasiga tasirini ko’rib chiqish orqali maqola texnik atamalar va uning morfologik va semantik xususiyatlari o’rtasidagi o’zaro tasirni chuqurroq o’rganishga yordam beradi.