(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda mustaqillikdan keyin milliy-ma’naviy yuksalish jarayonlari va shu sohada amalga oshirilgan chora-tadbirlar hamda keng koʻlamli islohotlar xususida bahs yuritiladi. Ma’naviyat milliy yuksalish poydevori —bu jamiyatning madaniy va axloqiy asoslarini mustahkamlash, milliy qadriyatlarni rivojlantirish va kelajak avlodlarga yetkazish maqsadida amalga oshiriladigan jarayonlarni ifodalaydi. Bu tushuncha, asosan, oʻz xalqining tarixi, an’analari, adabiyoti va san’atiga asoslangan boʻlib, millatning oʻziga xosligini saqlashda muhim rol oʻynaydi. Bu nafaqat tarixga hurmat, balki kelajakka ichonch bilan qarashdir. Shuning uchun har bir xalq oʻz milliy ma’naviatini rivojlantirib borishi zarur.