(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada jadidlar tomonidan yaratilgan ilgor goyalar — ilm-marifat, tafakkur erkinligi, ijtimoiy faollik, matbuot va talim jarayonlari orqali xalqni uygotishga harakatlarning bugungi zamonaviy jamiyat qurilishidagi tutgan orni yoritiladi. Jadidchilik merosining hozirgi rivojlanishi bilan ideaviy-madaniy uzviyligi asoslab beriladi. Maqolada tarixiy asosga asoslangan jadidlar faoliyatining shaxsiy hayotidagi tutgan roli tahlili bayon etilgan.