(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada kichik sanoat zonalarining rivojlanishi va hozirgi holatining tahlili ko’rib chiqilgan. Unda kichik sanoat zonalarining iqtisodiyotdagi o‘rni, hududiy ishlab chiqarishni rivojlantirishdagi ahamiyati, yangi ish o‘rinlarini yaratish va mahalliy tadbirkorlikni qo‘llab-quvvatlashdagi roli ko‘rib chiqilgan. Maqolada O‘zbekistondagi kichik sanoat zonalari misolida ularning joriy muammolari, rivojlanish dinamikasi hamda davlat tomonidan ko‘rsatilayotgan qo‘llab-quvvatlash choralari tahlil qilingan. Maqola iqtisodiyot va sanoat sohasida tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar, shuningdek, mahalliy ishlab chiqarishni rivojlantirishga qiziquvchi tadbirkorlar uchun muhim ahamiyatga ega bo‘ladi.