(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada Rossiya imperiyasining XIX asr oxiri –XX asr boshlarida Turkiston hududida olib borgan iqtisodiy siyosati tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor imperiya tomonidan ishlab chiqilgan yer-suv siyosati, soliq tizimi, transport va infratuzilma rivoji hamda savdo-sanoat faoliyatining yoʻnalishlariga qaratilgan. Tahlil davomida siyosatning Turkiston jamiyatiga koʻrsatgan ijobiy va salbiy ta’siri ochib beriladi.