(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada donli mahsulotlarga zarar yetkazuvchi zamburug‘larning kelib chiqishi, ularning don sifatiga va inson salomatligiga ta’siri, shuningdek, bu zararli omillarga qarshi kurashishda suv o‘tlarning imkoniyatlari yoritilgan. An’ anaviy kimyoviy vositalarning ekologik muammolarni keltirib chiqarishi sababli, biologik asoslangan vositalarga ehtiyoj ortmoqda. Suv o‘tlar —ayniqsa, spirulina va chlorella kabi mikroalgalar —tabiiy va xavfsiz vosita bo‘lib, ularning antimikrobiyal xususiyatlari orqali...