(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Zamonaviy axborot texnologiyalari va texnik koʻrish tizimi yordamida toʻqilgan materiallarning sifatini integratsiyalashgan nazorat qilish usullari tahlil qilingan. Matolar sifatini uzluksiz nazorat qilish jarayonini amalga oshirish imkonini beruvchi intellektual avtomatlashtirish tizimining struktura (funksional) sxemasi va ishlash algoritmi taklif etilgan. Tizim bloklarining uzatish funksiyalari ishlab chiqilgan va MATLAB dasturiy muhiti asosida avtomatlashtirishning struktura sxemasi yordamida tizimning barqarorligi tadqiq etilgan.