(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Мақолада Калифорния теракги пўстқологидан юқори сифатли целлюлоза олиш хамда улар асосида таркибида целлюлоза сақлаган материаллар олиш, физик-кимёвий хоссаларини, теракги пўстқологидан олинган целлюлоза миқдори ва унинг пишириш жараёни натрий ишқорининг концентрациясига боғликлиги янги йўналишлари келтирилган.