(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarni maktabga tayyorlashning asosiy maqsadi- ularga kelajakda muvaffaqiyatli ta’lim olish va jamiyatda faol ishtirok etish uchun zarur bo’lgan ko’nikmalarni o’rgatishi haqida yozilgan. Har bir bola uchun individual yondashuv, o’ziga xos o’qish va o’yin jarayonlarini yaratish orqali, maktabgacha yoshdagi bolalarni nafaqat bilim, balki ijtimoiy, emotsional va jismoniy rivojlanishiga ham tayyorlash mumkinligi haqida ma’lumotlar keltirilgan.