(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Maqolada ingliz va o‘zbek tillarida inkor til birliklarining morfologik, sintaktik, semantik va pragmatik xususiyatlari chuqur tahlil qilinadi. Nashriyotdan olingan ilmiy manbalar asosida ikki til inkor kategoriyasining struktura va funksiyasi, uning madaniy va kognitiv jihatlari o‘rganiladi. Tilshunoslik nazariyalari doirasida inkorning ikki tilda namoyon bo‘lishi va ularning tarjima jarayonidagi o‘rni muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari til o‘rganuvchilar, tarjimonlar va lingvistlar uchun ilmiy-amaliy qiymatga ega.