(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada boshlangʻich sinf tabiiy fanlar darslarida STEAM texnologiyasiNI 5E modeli (Engage, Explore, Explain, Elaborate, Evaluate) asosida tabiiy fanlarni oʻqitish jarayonida oʻquvchilarining ta’lim sifatini rivojlantirish masalasi yoritilgan bo‘lib, “Yer yuzasi” mavzusi asosida STEAM texnologiyasi asosida 5Eni qo‘llash imkoniyatlari tahlil etilgan. Bu modelni oʻquvchilarni faol tadqiqot, amaliy tajriba va ijodiy yondashuvga undashi ko‘rsatilgan holda bosqichma-bosqich yondashuvning afzalliklari ham tahlil qilingan.