(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada sellyuloza va qog‘oz ishlab chiqarish korxonalarini zamonaviy talablarga mos holda loyihalashda grafik ishlarning tutgan o‘rni, ularni bajarish metodologiyasi, kompyuter texnologiyalaridan foydalanish, ekologik va texnik xavfsizlik talablarini hisobga olish tamoyillari yoritiladi. Grafik loyihalashni amalga oshirishda AutoCAD, SolidWorks, ChemCAD kabi dasturlarni qo‘llash, ularning afzalliklari va o‘quvchilarda tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi.