(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada uzluksiz kasbiy rivojlanish doirasida o‘qituvchining kreativ kompetentligini takomillashtirishning nazariy asoslari tahlil qilingan. Muallif kreativ kompetentlik tushunchasini zamonaviy ta’lim paradigmalari asosida izohlaydi hamda uning shakllanishida pedagogik refleksiya, innovatsion yondashuvlar, motivatsiya va sotsiokultural omillar hal qiluvchi rol o‘ynashini ta’kidlaydi. Maqolada kompetentlikni rivojlantirishga xizmat qiluvchi bosqichlar, nazariy model va amaliy yo‘nalishlar asoslab berilgan. Natijada, o‘qituvchining ijodiy salohiyati ta’lim tizimining sifat ko‘rsatkichiga aylanishi asoslab beriladi.