(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqola maktabgacha ta’lim yo’nalishi talabalariga ingliz tilini o’rgatishda interaktiv o’qitish texnologiyalarini takomillashtirishga bag’ishlangan. Maqolada XXI asr zamonaviy ta’lim tizimida chet tillarini, xususan ingliz tilini erta yoshdan o’rgatishning ahamiyati va uning bolalarning shaxsiy hamda ijtimoiy rivojlanishiga ijobiy ta’siri ko’rsatilgan. Tadqiqotda o’yin texnologiyalari, rolli o’yinlar, jamoaviy mashg’ulotlar va multimedia vositalari kabi interaktiv metodlarning samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, bolalarning yosh xususiyatlari, xotira va nutq rivojlanish jarayonlari, shuningdek, chet tilini o’rgatishda an’anaviy va zamonaviy metodlarni muvofiqlashtirish masalalari ko’rib chiqilgan.