(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning kognitiv rivojlanish xususiyatlari va ularning ingliz tilini oʻrgatish jarayonida qoʻllanilishi tahlil qilinadi. Taʻlim sohasidagi zamonaviy islohotlar kontekstida, interaktiv metodlarning samaradorligi, yosh bolalarning til oʻrganishidagi psixologik xususiyatlari hamda kognitiv imkoniyatlar asosida oʻquv jarayonini tashkil etish masalalari koʻrib chiqilgan. Maqolada multisensorli va oʻyinlarga asoslangan yondashuvlar, individual taʻlim strategiyalari, shuningdek madaniyatlararo kompetentsiyani rivojlantirish muhimligi taʻkidlangan. Ushbu tadqiqot maktabgacha taʻlimda ingliz tilini samarali oʻrgatishda kognitiv va interaktiv yondashuvlarning ahamiyatini ochib beradi.