(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Bugʻdoy navlarining sariq zang (Puccinia striiformis f. sp. tritici) kasalligiga chidamlilig holati hosildorlikni ta’minlashda katta ahamiyatga ega hisoblanadi. Ushbu tadqiqotda rayonlashtirilgan bugʻdoy navlari va izogen tizmalarda kasallikka qarshi chidamlilik dala sinovlarida baholandi. Baholash ishlari 3variantda olib borildi. Olingan natijalar kasallikka chidamli rayonlashtirilgan bugʻdoy navlari va izogen liniyalarda kasallikka qarshi chidamlilikni aniqlash va seleksiya ishlari uchun foydalanish imkoniyatlarini beradi.