(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Buxoro vohasi O‘zbekistonning tarixiy va madaniy jihatdan boy hududlaridan biri bo‘lib, ziyoratgohlar bu mintaqaning turizm rivojlanishida muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada Buxoro vohasidagi diniy yodgorliklar va ziyoratgohlar etnoturizmning rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Ziyoratgohlar nafaqat diniy qadriyatlarni saqlab qolish, balki mahalliy aholi uchun iqtisodiy foyda keltirish hamda mintaqaviy turizm salohiyatini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada, shuningdek, etnoturizmni rivojlantirish orqali Buxoro vohasining ijtimoiy-iqtisodiy barqarorligini ta’minlashning imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.