(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida “Oltin kuz” mavzusini o‘rgatish jarayonining nazariy, metodik va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda kuz faslining estetik-badiiy xususiyatlari, ranglar palitrasining ifodaviy imkoniyatlari, peyzaj janrida kompozitsion qurilish va badiiy kayfiyatni yaratish masalalari chuqur yoritiladi. “Oltin kuz” mavzusi asosida tashkil etilgan mashg‘ulotlarning o‘quvchilarda estetik did, rang sezgisi, badiiy tafakkur va ijodiy faollikni shakllantirishdagi pedagogik ahamiyati ilmiy-uslubiy asosda ochib beriladi. Tadqiqot jarayonida qo‘llanilgan zamonaviy pedagogik va tasviriy metodlar mashg‘ulotlar samaradorligini oshirishga xizmat qilgani ilmiy tahlillar orqali asoslanadi. Olingan natijalar “Oltin kuz” mavzusidagi tasviriy mashg‘ulotlar o‘quvchilarning tabiatga estetik munosabatini rivojlantirishda muhim vosita ekanligini tasdiqlaydi.