(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Bugungi kunda kimyoda yangi moddalar sintez qilinishi bilan birgalikda biologik faolligini tekshirish ham muhim ahamiyat kasb etmoqda. Biologik faolligini o’rganishga esa juda ko’p mablag‘ va vaqt kerak. Pass online va Gusar online kabi platformalar orqali moddalarning biologik faolligi va toksikligi kabi xossalari haqida nazariy ma‘lumot olish mumkin. Ushbu tadqiqot davomida xinolin alkoloidi evoksin hamda hosilasini Gusar online platformasi orqali toksiklik xususiyatlari o‘rganildi.