(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2026)
Mazkur maqolada og‘ir metallar (Pb, Cd, Zn, Cu, Cr) bilan ifloslangan sug‘oriladigan o‘tloqi saz tuproqlarning ekologik va biologik xususiyatlaridagi o‘zgarishlar o‘rganildi. Tuproqdagi mikrobiologik faollik, fermentativ harakat, gidromorfik sharoitlar, fizik-kimyoviy parametrlar va fitotoksiklik darajasi ekologik-indikator metodlari asosida baholandi. O‘zbek, rus va xorijiy olimlarning ilmiy ishlari asosida taqqoslov tahlil o‘tkazildi.