(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqola Korxona eksport faoliyatida risklar va ularni minimallashtirishda zamonaviy yechimlar mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, eksport faoliyati bilan shug‘ullanuvchi korxonalarning duch keladigan asosiy risklari va ularni kamaytirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada eksport risklarini turlariga qarab klassifikatsiya qilish, iqtisodiy, siyosiy, huquqiy va logistika bilan bog‘liq xavf-xatarlarni aniqlash va ularga qarshi samarali strategiyalarni ishlab chiqish masalalari muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari, eksport faoliyatini yanada samarali tashkil etish va risklarni kamaytirish maqsadida ishlovchi mutaxassislar va korxona rahbarlari uchun qimmatli ma’lumot manbai bo‘lib xizmat qiladi.