(untitled) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada boshlang’ich sinflarda bolalarda diqqatni shakllantirishning ahamiyati va unga oid pedagogik usul va vositalar tahlil qilinadi. Diqqatni rivojlantirish — bu o’quvchilarning ta’lim jarayonida o’zlariga kerakli ma’lumotlarga e’tibor qaratish va ularga uzluksiz fokuslanish qobiliyatini shakllantirish jarayonidir. Maqolada diqqatni shakllantirishda o’qituvchining metodik yondashuvi, diqqatni rivojlantirishga xizmat qiluvchi turli o’yin va mashqlar, vizual materiallar va texnologiyalarning roli haqida so’z boradi. Shuningdek, diqqatni jamlash va uni davom ettirish uchun muhim bo’lgan metodlar va texnikalar, shu jumladan, motivatsiya yaratish, muhitni yaxshilash, va o’quvchilarning intellektual qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan o’qitish usullari ko’rib chiqiladi. Ushbu maqola pedagoglar uchun amaliy tavsiyalar va o’quv jarayonini yanada samarali qilish uchun asos bo’lib xizmat qiladi.