YUMSHOQ BUG‘DOYNING BOSHOQ KO’RSATKICHLARIGA SARIQ ZANG KASALLIGINING TA’SIRI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Bugʻdoy navlarining sariq zang (Puccinia striiformis f. sp. tritici) kasalligiga chidamlilig holati hosildorlikni ta’minlashda katta ahamiyatga ega hisoblanadi. Ushbu tadqiqotda rayonlashtirilgan bugʻdoy navlari va izogen tizmalarda kasallikka qarshi chidamlilik dala sinovlarida baholash hamda boshoq ko’rsatkichlari hisoblab chiqildi. Tadqiqot ishlari 70 ta bug’doy namunasida olib borildi. Olingan natijalar rayonlashtirilgan bugʻdoy navlari va izogen liniyalarda sariq zang kasalligining boshoq ko’rsatkichlariga ta’siri  seleksiya ishlarida foydalanish imkoniyatlarini beradi.