O‘ZBEKISTON VA HINDISTON TA’LIMIDA "HISOBLASH USULLARI" FANIDA LAGRANJ INTERPOLYATSIYA KO‘PHADINI O‘QITISH METODIKASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston va Hindiston ta’lim tizimlarida "Hisoblash usullari" fanida Lagranj interpolyatsiya ko‘phadini o‘qitish metodikasi tahlil qilinadi. Har ikkala mamlakatda ushbu mavzuni o‘qitish uslublari, interaktiv va dasturiy vositalardan foydalanish darajasi, talabalarning mustaqil ishlash imkoniyatlari solishtiriladi. Tadqiqot natijalari asosida O‘zbekistonda ushbu mavzuni yanada samarali o‘qitish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.