BIR O’YINDA QOCHIB KETISH MASALASI YECHILISHI UCHUN YETARLI SHARTLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu ishda ishtirokchilarni dinamik imkoniyati teng bo‘lgan, o‘zaro konflikt boshqarilayotgan obektlar o‘rtasida chiziqli nostatatsionar masalasi ko‘rib chiqilgan. Bu o‘yinda  ta quvuvchi va  ta qochuvchi ishtirok etadi. Quvuvchlarning maqsadi barcha qochuvchilarni tutib olish, qochuvchilarning maqsadi ulardan kamida bittasi qo‘lga olinmasligidir. Statsionar holatda bu masala  tadqiqot ishida o‘rganilgan. Bu yerda lokal qochib ketish masalasi yechilishi uchun yetarli shartlar olingan.