YAPON ADABIYOTIDA MONOGATARILARNING AHAMIYATI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada yapon adabiyotida monogatarilarning ahamiyati tahlil qilinadi. Monogatarilar faqat badiiy janr bo‘libginaqolmay, balki yapon madaniyati, urf-odatlari va tarixini aks ettiruvchi muhim adabiy hodisa sifatida baholanadi. Tadqiqotdamonogatarilar tarixi, janr xususiyatlari, yapon jamiyatiga ta’siri va ularning zamonaviy adabiyotdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.