Nutq va muloqatning rivojlanishi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada nutq butun maktabgacha bo‘lgan davr davomida jadal rivojlanib borishi, so‘z boyligini orta boshlashi ,normalrivojlanayotgan bola lug‘atida so‘zlar soni uzluksiz ortib boradi va maktabgacha bo‘lgan yoshda ularning o‘sib borishi juda yuqoribo‘lib qoladi. Lug‘at sifati jihatidan ham o‘zgarib boradi: unga barcha so‘z turkumlari kiritiladi, har yilda so‘z ma’nosi o‘zgaribborishi haqida fikr yuritiladi.