BOLA NUTQI RIVOJLANISHINING BOSQICHLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Bolaning nutqining normal rivojlanishi va qulay tarbiya sharoitlari bilan uning faol so’z boyligi juda tez o’sib boradi. U hammiqdoriy, ham sifat jihatidan o’sadi, masalan, 3-4 yoshda so’z boyligi 600 dan 2000 so’zgacha bo’ladi. Bolalar tevarak-atrofdaginarsa va hodisalarni to‘g‘ri nomlaydilar, predmet va harakatlarning sifatlarini bildiruvchi so‘zlarni yetarli miqdorda gapiradilar,nutqda ham o‘ziga xos, ham umumiy tushunchalarni, qarama-qarshi ma’noli so‘zlarni, sinonim so‘zlarni faol ishlatishga harakatqiladilar.