BO‘LAJAK MUSIQA O‘QITUVCHILARINI MUSTAQIL BILIMLARINI RIVOJLANTIRISH MODELINI ISHLAB CHIQISH VA ILMIY ASOSLASH (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada bo‘lajak musiqa o‘qituvchilarini mustaqil bilimlarini rivojlantirish modelini ishlab chiqish va uning almiyasoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida mustaqil ta’lim olishning ahamiyati ortib borayotganligi sababli, musiqapedagogikasida innovatsion texnologiyalar, interaktiv o‘qitish usullari va mustaqil bilim olish ko‘nikmalarini shakllantirishstrategiyalari muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada mustaqil ta’lim jarayonining asosiy tarkibiy qismlari va uni samaralirivojlantirish bo‘yicha aniq takliflar berilgan.