TILNING JAMIYAT HAYOTIDAGI AHAMIYATI VA VAZIFALARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Bu maqolaga tilning jamiyat hayotidagi o‘rni va insoniyat tarixida muhim ahamiyat kasb etganligi yoritilgan, ijtimoiy taraqqiyotjarayonida aynan tilning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatilgan. Shuni ham tan etirof etish kerakki, yagona til ostidabirlashgan ma‘lum bir odamlar guruhi jamiyatni tashkil etadi. Jamiyat a‘zolari o‘zlarining fikrlarini bir til orqali bir-birlarigayetkazadilar buning natijasida o‘z ehtiyojlari yo‘lida turli xil g‘oyalarni ilgari suradilar va kashfiyotlarni amalga oshiradilar.Bujamiyatning yanada rivojlanishiga olib keladi.