YOSHLARNING IJTIMOIY FAOLLIGINI OSHIRISHDA TA‘LIM MUASSASALARI, OILA VA MAHALLA HAMKORLIGI HAQIDA (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada yoshlarning ijtimoiy faolligini oshirishda ta’lim muassasalari, oila va mahalla hamkorligining o’rni tahlilqilinadi. Yoshlarning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ta’kidlanib, zamonaviy bilim va ko’nikmalarni shakllantirish, ma’naviytarbiyani mustahkamlash va jamoatchilik hayotida faol ishtirok etishga yo‘naltirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Hamkorliknimustahkamlash orqali huquqiy ongni rivojlantirish, ijtimoiy mas’uliyatni oshirish va yoshlarni jamiyatning faol a’zolarigaaylantirish yo‘llari tavsiya etiladi.