PARHEZ TAOMLAR TAYYORLASH TEXNOLOGIYASI: INTERFAOL DARSLAR VA NOAN’ANAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLAR (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi fanini o‘qitishda interfaol metodlardan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan. Zamonaviy ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlar talabalarning bilim olish jarayoniga faol jalb qilinishini ta’minlaydi. Shuningdek, maqolada muallif tomonidan o’tkazilgan dars jarayoni va unda qo‘llangan metodlarning o‘ziga xos jihatlari yoritilib, ularning o‘quv jarayoniga ta’siri baholangan. Tadqiqot natijalari interfaol usullar yordamida talabalarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirish va mustahkamlashga xizmat qilishini ko‘rsatdi.