TALABALIK DAVRIDA SHAXSIY IDENTLIKNI RIVOJLANISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqola talabalik davrida shaxsiy identlikning rivojlanishining psixologik xususiyatlarini tahlil etadi. Ushbu davrda yoshlarning shaxsiy identlikni shakllantirish jarayoni turli ichki va tashqi omillar ta’sirida amalga oshadi. Maqolada identlikni rivojlantirishda kognitiv rivojlanish, ijtimoiy ta’sir, oʻziga boʻlgan ishonch va shaxsiy oʻzgarishlar kabi psixologik jihatlar batafsil koʻrib chiqilgan. Shuningdek, maqolada Erik Eriksonning identlik nazariyasi talabalik davrida oʻz kimligini aniqlash jarayonini tushuntirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi. Talabalik davrining psixologik xususiyatlari va shaxsiy identlikni shakllantirishda ijtimoiy va individual omillarning oʻrni haqida batafsil ma’lumotlar beriladi.