“OSMA KO’PRIKDAGI KUCHLAR” (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada SE110.18 Osma koprikdagi kuchlar eksperemental qurilmasi SE 112 montaj ramasi bilan birgalikda foydalanishga moljallangan bolib,shu qurilma yordamida osma kopriklardagi haqiqiy holatni namoish etilgan.Osma kopriklar qadimiy koprik arxitekturasining namunasi hisoblanib,ularning asosiy elementi tutib turuvchi trosdan foydalanilgan, chunki ular katta qiymatdagi boylama zoriqishlarga chidamliligini hisobga olib,egilish tenglamasi keltirilgan.Trosdagi maksimal kuch tajribada hisoblab topilgan va nazariya bilan taqqoslangan.In this article, an experimental suspension bridge power unit SE110.18 was developed for use in conjunction with the SE112 mounting frame, and using this device, the real situation in suspension bridges was demonstrated. An example of the architecture of this device is demonstrated by ancient bridges. The main element is the retaining cable, since they are resistant to large longitudinal stresses, the bending equation is carried out. The maximum force in the cable is calculated in the experiment and compared with theory.