TERMODINAMIKA QONUNLARINI OQITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada umumtalim maktablarining tabiiy fanlar blokidagi oquvchilarga termodinamika qonunlarini orgatishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning orni va samaradorligi yoritilgan. Termodinamika qonunlarini anglash – oquvchida nazariy bilim bilan birga fizik tafakkur, eksperimentga tayanuvchanlik, sabab–oqibatni tushunish va amaliy muammolarni yechish qobiliyatini rivojlantiradi. Maqolada innovatsion texnologiyalar, masalan, klaster, aqliy hujum, STEAM yondashuvi, raqamli laboratoriya vositalari, simulyatsiya va talimiy loyihalarning integratsiyasi orqali oqitish samarasi tahlil etiladi.