O‘ZBEK ADABIYOTIDA MODERNIZM: SHAKLLANISHI VA NAMOYON BO‘LISHI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotida modernizm tushunchasining shakllanishi va uning namoyon bo‘lishi tahlil qilinadi. Modernizmning umumiy xususiyatlari, G‘arb adabiyotidagi taraqqiyoti va o‘zbek adabiyotidagi ifodalanish shakllari chuqur o‘rganiladi. Shuningdek, Cho‘lpon, Abdulla Qodiriy, Fitrat, G‘afur G‘ulom kabi ijodkorlarning asarlarida modernistik unsurlar qanday aks etgani haqida batafsil ma’lumot beriladi. O‘zbek adabiyotida modernizm va postmodernizm o‘rtasidagi bog‘liqlik ham tahlil qilinadi.