КАЛИФОРНИЯ ТЕРАКГИ ПЎСТҚОЛОГИДАН ОЛИНГАН ЦЕЛЛЮЛОЗАНИНГ СИФАТ КЎРСАТКИЧЛАРИНИ ЎРГАНИШ (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Мақолада Калифорния теракги пўстқологидан юқори сифатли целлюлоза олиш хамда улар асосида таркибида целлюлоза сақлаган  материаллар олиш,  физик-кимёвий хоссаларини,  теракги пўстқологидан олинган целлюлоза миқдори ва унинг пишириш жараёни  натрий ишқорининг концентрациясига боғликлиги янги йўналишлари келтирилган.