UMUMIY O`RTA TA’LIM MUASSASALARIDA INKLYUZIV TA’LIMNI TASHKIL ETISHDA STEAM TA’LIM VA ZAMONAVIY TAJRIBALARDAN FOYDALANISH MASALALARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada Umumiy o`rta ta’lim muassasalari inklyuziv ta’lim-tarbiya jarayonini tashkil etishda  zamonaviy tajribalardan STEAM ta’limdan  foydalanish bo`yicha metod va vositalari uning afzalliklari haqida yoritilgan. Xususan, har bir bola uchun teng imkoniyatlar yaratish, uning salohiyatini to‘liq ro‘yobga chiqarish, o‘quv jarayoniga jalb qilish eng muhim maqsadlardan biridir.Ayrim fanlarni o‘zlashtirishi qiyin bo‘lgan o‘quvchilarga individual yondashish, bolalarning eng yaxshi fazilatlarini rivojlantirish, o`quvchilarning qiziqishilari, ehtiyoji va qobiliyatlarini kashf etib, intellektual xususiyati va shaxsiy sifatlarini aniqlagan holda darslarni tashkil etishga jiddiy e’tibor qaratish va eng yangi pedagogik texnologiyalarni ta’lim tizimimizda joriy etish dolzarb vazifalardandir.