NAVOIY ASARLARINING SHARQ VA G`ARB MADANIYATIDA TUTGAN O`RNI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy asarlarining Sharq va G`arb madaniyatlaridagi o`rni har tomonlama yoritilgan. Ijodkor asarlarida o`z ifodasini topgan umuminsoniy qadriyatlar, uning madaniyatlararo muloqotga qo`shgan hissasi hamda bugungi kunda butunjahon miqyosida falsafiy va adabiy jamoatchilik tomonidan e`tirof etilishi tahlil qilingan.