O’QUVCHILARDA PRODUKTIV QOBILYATLARNI SHAKLLANTIRISH (INGILIZ TILI FANI MISOLIDA) (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida ingliz tili ta’limi jarayonida o‘quvchilarda produktiv qobiliyatlarni (gapirish va yozish) shakllantirishningmazmuni, bosqichlari vasamarali metodlari yoritilgan. Produktivko‘nikmalarni  ivojlantirishorqalio‘quvchilarningerkinfikrlashi, mustaqil ijodiy faoliyati va kommunikativ kompetensiyasi ortadi. Maqolada zamonaviy metodik yondashuvlar, interaktiv uslublar va psixologik omillar asosida samarali yondashuvlar taklif qilingan.