SELYULOZA VA QOG‘OZ ISHLAB CHIQARISH KORXONALARINI LOYIHALASHDA GRAFIK ISHLARINI BAJARISHNING ILMIY-ASOSIY TAMOYILLARI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu maqolada sellyuloza va qog‘oz ishlab chiqarish korxonalarini zamonaviy talablarga mos holda loyihalashda grafik ishlarning tutgan o‘rni, ularni bajarish metodologiyasi, kompyuter texnologiyalaridan foydalanish, ekologik va texnik xavfsizlik talablarini hisobgaolish tamoyillari yoritiladi. Grafik loyihalashni amalga oshirishda AutoCAD, SolidWorks, ChemCAD kabi dasturlarni qo‘llash, ularningafzalliklari va o‘quvchilarda tanqidiy fikrlashni shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi.