OʻZBEKISTON JANUBIDAGI UMURTQALI HAYVONLAR GELMINTLARINING ORALIQ XOʻJAYINLARI MOLLYUSKALAR EKOLOGIYASI (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE AND TECHNOLOGY, 2025)
Ushbu tadqiqot O‘zbekiston janubidagi umurtqali hayvonlarda uchraydigan gelmintlarning rivojlanish sikliga ta’sir etuvchi mollyuskalar ekologiyasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Surxondaryo va Qashqadaryo hududlarida olib borilgan dala tadqiqotlari mollyuskalar populyatsiyasini, ularning gelmintlar bilan bog‘liqligini va ekologik omillar ta’sirini o‘rganishni maqsad qilgan. Tadqiqotda mollyuskalar yashash joylari, suv havzalari sharoitlari va gelmintlar rivojlanish bosqichlarining o‘zaro bog‘liqligi batafsil tahlil qilindi.